Blog

Blagodeti zelenog čaja
21.05.2019.

BLAGODETI ZELENOG čAJA

Zeleni čaj s pravom nosi status kralja među čajevima. U Kini naročito, konzumira se već vekovima, jer se vremenom pokazalo da okrepljuje i telo i duh, ali i leči ili pomaže u lečenju mnogih bolesti. Krajem XX veka konzumiranje zelenog čaja proširilo se i u zapadnoj kulturi jer se pročulo za njegove mnogobrojne blagodeti.

 

Priprema zelenog čaja


Ukoliko želite da uživate u zelenom čaju neophodno je znati kako se na pravi način zeleni čaj priprema za konzumaciju. Priprema zelenog čaja je od izuzetne važnosti, i da bi imao svoj pravi ukus neophodno je poštovati par određenih pravila. Za jednu šolju čaja potrebne su vam jedna do dve kesice čaja, u zavisnosti od željene jačine napitka koji spremate i/ili veličine šolje. Kesice čaja prelijete vrućom, ali ne ključalom vodom, idealno bi bilo da voda ima 70 – 85 stepeni, pa pazite da ne proključa. Zatim je potrebno tu mešavinu ostaviti da odstoji 3 do 4 minuta, a potom kesicu/e čaja izvadite i vaš napitak je spreman. Priprema zelenog čaja se razlikuje od pripreme drugih čajeva, zbog toga što zeleni čaj svoja svojstva i ukus pokazuje najviše ukoliko se priprema baš na ovakav način.

 

Zeleni čaj sa limunom


Jedan od najčešćih dodataka zelenom čaju je limun. Osvežavajući ukus zelenog čaja nabolje se dopunjuje sa nekoliko kapi limunovog soka. Pored ukusa, ova kombinacija ima moćna lekovita svojstva. Zeleni čaj sa limunom podstiče mršavljenje, izbacivanje viška tečnosti iz organizma, eliminaciju celulita i toksina koji se nakupljaju u telu.


Čak i ukoliko niste ljubitelj zelenog čaja ili ukoliko niste imali priliku da ga ranije probate, možete da probate neku od kombinacija ukusa koje ima u ponudi u naša online prodavnica čaja. Zeleni čaj eliminiše holesterol i pomaže u borbi sa povišenim pritiskom, što su pokazala brojna medicinska istraživanja. Pored toga, istraživanja su pokazala da zeleni čaj ako se redovno konzumira može da smanji šanse za razvoj gotovo svih vrsta kancera. Dok zeleni čaj sa limunom pokazuje izuzetno dejstvo na imunitet, jer pored vitamina C iz limuna sadrži i folnu kiselinu, magnezijum, kalijum, mangan koji blagotvorno deluju na imuni sistem. i doprinosi borbi protiv svih bolesti.


Naša online prodavnica čaja nudi raznovrsne kombinacije i ukuse zelenog čaja koje su sa posebnom pažnjom kreirane za vas. Pri spravljanju ovih mešavina vodilo se računa kako o blagodetima čaja, o njegovim prirodnim svojstvima, tako i o ukusu i hedonističkom momentu ispijanja čaja. Zbog toga svaka od ovih kombinacija u sebi krije savršenu harmoniju sastava čudesnih zelenih listića i različitih dodataka koji su tu da stvore moćne ukuse. Ove mešavine su spravljane sa idejom da se kroz svakodnevno uživanje u zelenom čaju može potkrepiti naša briga o svom zdravlju i dobrobiti našeg tela i duha uopšte. Želeli smo da kreiramo ukuse koji će zadovoljiti i najzahtevnija nepca, i da tako mnogim ljudima približimo konzumaciju zelenog čaja i učinimo je prijatnom i lepom svakodnevnom navikom. Svaka osoba za sebe može pronaći neki ukus ili ukuse koji će joj se svideti, bilo da je to zeleni čaj sa dodatkom mente, sa aromom manga, ananasa i cveća ili neku drugu kombinaciju ukusa koji postoje u našoj ponudi.


Za bilo koju vrstu da se odlučite, ipak, znajte da naše kombinacije čajnih mešavina u sebi sadrže najkvalitetniji zeleni čaj. Cena ovih mešavina varira i zavisi od dodataka koje sadrži u sebi, ali svakako su naši čajevi pristupačan i pametan izbor za svakodnevnu posvećenost zdravlju i dobrobiti vašeg organizma.


Ukoliko želite da uradite nešto dobro za svoje zdravlje, online prodavnica čaja je pravo mesto za vas. Više nije neophodno da izlazite iz kuće, vašu dnevnu dozu zdravlja možete naručiti i putem interneta. Odmah sada možete poručiti čaj po vašoj želji, naša preporuka je da to bude zeleni čaj - cena je u rangu drugih kvalitetnih čajeva na našem tržištu.