Blog

Šest dobrih razloga da pijete čaj svakog dana
2019-08-02

Šest dobrih razloga da pijete čaj svakog dana

Sigurno ste već mnogо puta slušali o tome koliko su čajevi zdravi, ali dobro je da znate da ima još mnogo koristi, koje vam donosi zdrava navika ispijanja čaja. Piti čaj svakog dana, znači pustiti zdravlje u svoj život, oplemeniti svoj duh i telo, biti u miru sa samim sobom. U našim čajevima krije se čitava lepeza blagodeti koje vam pružaju njihovi sastojci.

Više
Savršena šoljica čaja za pravo uživanje
2019-07-26

Savršena šoljica čaja za pravo uživanje

Bahama Nights, Fresh Mohito ili Hugo Cocktail? I dok sada sigurno pomišljate na ispijanje koktela u vrelim letnjim noćima, dok uživate na nekoj egzotičnoj destinaciji, ovde je reč o drugoj vrsti hedonizma zvanoj - zeleni čaj.

Više
Kreativni načini da oduševite goste
2019-07-22

Kreativni načini da oduševite goste

Biti dobar domaćin i ugostiti prijatelje ili rodbinu prava je umetnost. Kada želimo da budemo dobri domaćini svaki detalj je važan, od toga kako raspremiti stan, postaviti trpezu, koje jelo i piće posužiti, koji desert... Na svu sreću, postoje neki laki i oprobani recepti koje vam predlažemo da primenite sledeći put kada budete imali posetu u vašem domu.

Više
Jutarnji rituali za zdraviji život
2019-07-17

Jutarnji rituali za zdraviji život

Da li ste ranoranilac po prirodi koji se budi spreman i oran za novi dan? Ili ste pak noćna ptica koja bolje funkcioniše uveče, a ujutru se budite kasno, umorni i mrzovoljni i ne znate gde pre? Bez obzira na to kojem tipu ljudi pripadate uz par korisnih navika koje vam predlažemo svako jutro za vas postaće lakše, a buđenje lepše.

Više
Ice tea - hladno letnje osveženje (recept i posluženje)
2019-07-10

Ice tea - hladno letnje osveženje (recept i posluženje)

Ice tea ili ledeni čaj je pravi letnji napitak. On je savršeni spoj vitamina i aroma, rapsodija ukusa koja osvežava. Ono što je najbolje kod njega jeste da se veoma lako pravi i da postoji beskonačno mnogo kombinacija za pravljenje ledenog čaja. Ice tea je pomalo retro, ali veoma zdravo i lagano piće koje vas može lepo rashladiti tokom vrelih letnjih dana. U nastavku teksta objasnićemo vam koncept ledenog čaja i daćemo vam nekoliko oprobanih recepata za domaći ice tea.

Više
Camellia sinensis
2019-07-04

Camellia sinensis

Camellia sinensis je latinski naziv za biljku od koje se dobija kineski čaj i njegovi varijeteti. Iz samog naziva - camellia sinensis otkriva se i njeno poreklo – ovo je biljka koja pripada rodu Kamelija, a reč sinensis na latinskom jeziku znači kineska. Biljka zapravo i vodi poreklo iz Kine – Kinezi su je otkrili i prvi počeli sa njenom upotrebom. Danas, veruje se, postoji oko 1500 hibrida, odnosno sorti ove biljke.

Više