Blog

Neobične kombinacije sastojaka u čajnim mešavinama
07.10.2019.

NEOBIčNE KOMBINACIJE SASTOJAKA U čAJNIM MEšAVINAMA

U ponudi naše internet prodavnice čajeva možete pronaći različite vrste čajeva. Bogata ponuda kvalitetnih mešavina koje se nalaze u našem asortimanu svedoči o tome da su najbolji čajevi oni koji se kreiraju od najkvalitetnijih sastojaka, sa puno znanja i posvećenosti.

 

Zbog toga što smo veliki veliki ljubitelji čajeva za vas smo obezbedili raznosvrsnu ponudu koja će oduševiti i najzahtevnije ljubitelje ovog čudesnog napitka. Bilo da ste ljubitelj tradicionalnih kombinacija ukusa ili volite da probate nešto novo, kod nas ćete sigurno pronaći svoju omiljenu čajnu mešavinu.

 

Zeleni čaj u različitim kombinacijama 

 

Najpoznatiji i najpopularniji čaj na svetu je crni čaj, međutim poslednjih godina velika pažnja je usmerena na zeleni čaj. Ovaj čaj ima specifičnu notu koja se lako kombinuje sa različitim ukusima. Njegova prijatna aroma se lako nadograđuje sa raznovrsnim začinima, voćnim aromama, lepo ide i uz neke druge biljke i začine, kao što je recimo menta, egzotični začinini itd.


Ukoliko ste ljubitelj mohito koktela, pravi izbor za vas je naš Curtis Fresh Mojito – zeleni čaj sa mohito aromom, korom citrusa i mentom, osvežavajući čaj koji vas samo jednim gutljajem odnosi na sunčane obale Kube.


Ljubiteljima tradicionalnih mešavina i aroma predlažemo Richard Royal Green Jasmine – zeleni čaj sa aromom jasmina. Ova mešavina svojim nežnim ukusom pleni nepca i najzahtevnijih ljubitelja čaja. Jasmin ovoj čajnoj mešavini donosi elegantnu ali ipak gurmansku notu slatkastog ukusa koja doprinosi njegovoj dopadljivosti.


U čajnim mešavinama često se mogu pronaći i različiti voćni ukusi: ananas, limun, mango, jagoda, pomorandža itd. Posebno lepa kombinacija je naš Curtis Bahama Nights – zeleni čaj sa ananasom, laticama cveća i aromom egzotičnog voća. Ovaj čaj podseća na leto, na egzotično ostrvo, na savršeni zalazak Sunca nad talasima mora.

 

Crni čaj – magične mešavine ukusa

 

Crni čaj, spada u najpopularnije vrste čajeva. U zapadnom svetu se smatra da su najbolji čajevi upravo oni čajevi koji su prošli najveći stepen fermentacije tj.oksidacije. Zbog toga je u Britaniji ili Americi na velikoj ceni baš crni čaj. Plemeniti ukus cejlonskog crnog čaja otvara obilje mogućnosti za kombinovanje. Začini, voće, cveće... kombinacije su gotovo bezgranične.


Za ljubitelje šumskog voća, kreirana je kombinacija Curtis Blue Berries Blues. Ovo je crni čaj sa komadićima crne ribizle, kupine, borovnice i laticama cveta različka, sve zajedno ukomponovano u divnu harmoniju ukusa. Ukusi i aroma šumskog voća savršeno se slažu sa prijatnim ukusom cejlonskog crnog čaja.


Curtis Barberry Melody je neobična melodija ukusa. U ovoj mešavini se nalaze crni čaj, bobice berberisa, komadići jagode, latice ruže i menta. Neočekivana ali fantastično skladna kombinacija sastojaka koji čine da svaki gutljaj čaja bude uživanje.


Richard Royal Masala čaj je jedan od najpoznatijih orijentalnih čajeva, a čini ge crni čaj sa dodacima cimeta, đumbira, crnog bibera i kardamona, koji se sjajno slaže sa medom ili mlekom. Ovo je savršeni napitak za opuštanje posle napornog dana, uz šoljicu razgovora sa dragim ljudima.


Curtis Sunny Lemon je crni čaj sa limunom, pomoranžom i laticama cveta nevena i suncokreta. Markantan ukus crnog čaja savršeno se slaže sa aromom citrusa i laticama cveća. Šoljica čaja Curtis Sunny Lemon odvešće vas na obale mora, gde se topli vetar igra sa laganim aromama citrusa.

Izobilje ukusa i kombinacija naših čajeva govore u prilog našoj posvećenosti da za vas izaberemo samo ono najbolje. Uradite nešto lepo i korisno za sebe, uplovite u magični svet naših čajeva i otkrijte jedan potpuno novi koncept uživanja, saznajte zašto tvrdimo da su to najbolji čajevi na našem tržištu.