Blog

Savršena šoljica čaja za pravo uživanje
26.07.2019.

SAVRšENA šOLJICA čAJA ZA PRAVO UžIVANJE

Bahama Nights, Fresh Mohito ili Hugo Cocktail? I dok sada sigurno pomišljate na ispijanje koktela u vrelim letnjim noćima, dok uživate na nekoj egzotičnoj destinaciji, ovde je reč o drugoj vrsti hedonizma zvanoj - zeleni čaj.

 

Iako uglavnom vezan za hladniji period godine kada nam je potreban svež i topao napitak, zeleni čaj je poželjno piti i tokom leta, upravo zbog svojih umirujućih i lekovitih svojstava. Idealan je kao zamena za jutarnju kafu, postiže podjednak efekat razbuđivanja, ali i hidratacije. Zbog nadaleko poznatog dejstva detoksikacije, hvalile su ga i brojne poznate ličnosti da liniju dovodi do savršenstva. 


Zeleni čaj može se piti sam, a može se kombinovati i sa raznim ukusima - mente, ananasa i manga, jasmina ili osmantusa. Na vama je da izaberete koji vam od ovih ukusa najviše prija, a u odluci vam najviše može pomoći naša online prodavnica čaja.

 

Beli čaj - Royal White Tea


S obzirom na svoju retkost, beli čaj se poistovećuje sa kraljevskim i veoma je bogate arome i svežine. Poznat kao najnežniji, beli čaj svoju osetljivost i prozirnost duguje činjenici da se pravi od listova koji se beru i pre nego sto se otvore.


Višestruko je koristan po zdravlje, održavanje zuba i oralne higijene, umanjuje želju za hranom, što u kombinaciji sa vežbanjem i zdravom ishranom daje odlične rezultate u borbi sa viškom kilograma.


Topla preporuka za sve ljubitelje egzotičnih ukusa je White Bounty - beli čaj sa aromom pitaje - zmajevog voća. Ovu retku vrstu obogaćenu komadićima jabuke i laticama ruže dostupnom čini upravo naša online prodavnica čaja, putem koje se ovaj voćni koktel može poručiti.
Pitaja doprinosi jačanju imunog sistema, sadrži velike količine kalcijuma i gvožđa i ne utiče samo na zdravlje, već i na lepotu, čineći da koža bude mekša, a kosa bujnija i sjajnija.

 

Grožđe i vanila uz crni čaj

 

Ukoliko tragate za napitkom koji će vam pomoći da ostanete skoncentrisani tokom radnog vremena, obezbediti zalihe energije, a pritom poslužiti i kao detox organizma, savršen odabir je upravo crni čaj.


Najbolje je konzumirati ga na prazan stomak, pošto stimuliše varenje, a poželjno je i piti ga preventivno protiv prehlada i gripa, zbog pozitivnog delovanja na organizam. Uspešan je u ublažavanju simptoma razlicitih očnih bolesti, smanjuje otoke i naduvenost, a pomaže i pri lečenju svraba izazvanog brojnim alergijama.


Kombinovan sa naizgled nespojivim ukusima, poput Isabella Grape (crni čaj sa groždjem, laticama ruže i malve) ili Earl Gray Passion (crni čaj sa bergamotom, vanilom i korom citrusa), pruža idealno osveženje u svakoj prilici. Latice cveća u čaju doprinose bogatstvu ukusa, ali i mirisa, dok njihova aroma pruža okrepljenje i svežinu.


Naša online prodavnica čaja u svom asortimanu ima razne egzotične varijante, koje su idealne za letnji period, te se ovi čajevi mogu služiti i rashlađeni, sa dodatkom limuna ili limete.


Miris tropskih ostrva možete osetiti i dok na letnjoj terasi uživate u raskosnim ukusima iz naše ponude. Neka vaš izbor ovog leta budu aromatični voćni kokteli uz pomoć kojih ćete najbrže utoliti žeđ i zadovoljiti optimalnu potrebu za hidratacijom. Prijatno!