Beli čaj

Beli čaj - najnežniji čaj

Beli čaj je posebna, nežna varijanta čaja. Suptilnost njegove arome i mirisa su specifičan gastronomski ugođaj koji umeju da prepoznaju pravi poznavaoci čajeva.
Beli čaj potiče iz Kine, domovine čajeva, dobija se sušenjem mladih izdanaka biljke Camelia sinensis. To je ista biljka koja se koristi za pravljenje zelenog i crnog čaja, a bela boja u nazivu mešavine označava stepen oksidacije i fermentacije koja je niža nego kod ove dve vrste.
Njegova aroma i blag ukus ga čine privlačnim izborom širem krugu ljudi. Može se piti radi užitka, ali i radi njegovih mnogobrojnih pozitivnih zdravstvenih benefita. Beli čaj sadrži aminokiseline koje relaksiraju telo i um, bore se protiv slobodnih radikala (uzročnika kancera), jačaju krvni sistem, štite od bakterija i virusa, sprečava taloženje masnih ćelija.
Ukoliko želite da sebi priuštite svojevrstan hedonstički momenat, a da ujedno učinite nešto dobro za svoje zdravlje popijte šoljicu belog čaja još danas.

  • Dodaj u korpu
  • Ubaci u listu želja

CURTIS White Bountea - Beli čaj sa aromom pitaje

Cena 366,00 RSD

Prefinjena mešavina kineskog belog čaja sa uzbudljivom tropskom aromom i slatkim notama pitaje, kao nezaboravno putovanje na daleka tropska ostrva.