Blog

Šest dobrih razloga da pijete čaj svakog dana
02.08.2019.

Šest dobrih razloga da pijete čaj svakog dana

Sigurno ste već mnogо puta slušali o tome koliko su čajevi zdravi, ali dobro je da znate da ima još mnogo koristi, koje vam donosi zdrava navika ispijanja čaja. Piti čaj svakog dana, znači pustiti zdravlje u svoj život, oplemeniti svoj duh i telo, biti u miru sa samim sobom. U našim čajevima krije se čitava lepeza blagodeti koje vam pružaju njihovi sastojci.

Više
Savršena šoljica čaja za pravo uživanje
26.07.2019.

Savršena šoljica čaja za pravo uživanje

Bahama Nights, Fresh Mohito ili Hugo Cocktail? I dok sada sigurno pomišljate na ispijanje koktela u vrelim letnjim noćima, dok uživate na nekoj egzotičnoj destinaciji, ovde je reč o drugoj vrsti hedonizma zvanoj - zeleni čaj.

Više
Kreativni načini da oduševite goste
22.07.2019.

Kreativni načini da oduševite goste

Biti dobar domaćin i ugostiti prijatelje ili rodbinu prava je umetnost. Kada želimo da budemo dobri domaćini svaki detalj je važan, od toga kako raspremiti stan, postaviti trpezu, koje jelo i piće posužiti, koji desert... Na svu sreću, postoje neki laki i oprobani recepti koje vam predlažemo da primenite sledeći put kada budete imali posetu u vašem domu.

Više
Jutarnji rituali za zdraviji život
17.07.2019.

Jutarnji rituali za zdraviji život

Da li ste ranoranilac po prirodi koji se budi spreman i oran za novi dan? Ili ste pak noćna ptica koja bolje funkcioniše uveče, a ujutru se budite kasno, umorni i mrzovoljni i ne znate gde pre? Bez obzira na to kojem tipu ljudi pripadate uz par korisnih navika koje vam predlažemo svako jutro za vas postaće lakše, a buđenje lepše.

Više
Ice tea - hladno letnje osveženje (recept i posluženje)
10.07.2019.

Ice tea - hladno letnje osveženje (recept i posluženje)

Ice tea ili ledeni čaj je pravi letnji napitak. On je savršeni spoj vitamina i aroma, rapsodija ukusa koja osvežava. Ono što je najbolje kod njega jeste da se veoma lako pravi i da postoji beskonačno mnogo kombinacija za pravljenje ledenog čaja. Ice tea je pomalo retro, ali veoma zdravo i lagano piće koje vas može lepo rashladiti tokom vrelih letnjih dana. U nastavku teksta objasnićemo vam koncept ledenog čaja i daćemo vam nekoliko oprobanih recepata za domaći ice tea.

Više
Camellia sinensis
04.07.2019.

Camellia sinensis

Camellia sinensis je latinski naziv za biljku od koje se dobija kineski čaj i njegovi varijeteti. Iz samog naziva - camellia sinensis otkriva se i njeno poreklo – ovo je biljka koja pripada rodu Kamelija, a reč sinensis na latinskom jeziku znači kineska. Biljka zapravo i vodi poreklo iz Kine – Kinezi su je otkrili i prvi počeli sa njenom upotrebom. Danas, veruje se, postoji oko 1500 hibrida, odnosno sorti ove biljke.

Više